Jöhet a rájátszás a megyei másodosztályban

„Fellőtték” magukat a tabella élére a polgári labdarúgók
„Fellőtték” magukat a tabella élére a polgári labdarúgók - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – Véget ért a megyei II.-es bajnokság alapszakasza, a folytatásban „összeeresztik” a két csoport csapatait.

Még augusztus közepén indult útjára a labda a megye II.-ben; tizen­nyolc fordulón át csatáztak az együttesek az Északi és a Déli csoportban is. Múlt hétvégén lezárult az alapszakasz, a küzdelmek azonban azonnal folytatódnak, méghozzá a rájátszással.

Oda-vissza

– Az alapszakasz után az Északi és a Déli csoport első öt csapata a felső ágon folytatja, a többi együttes az alsón. A gárdák viszik magukkal a pontjaikat, és oda-visszavágós rendszerben mennek tovább a küzdelmek. Úgy gondolom, a bajnokság eddigi része a papírformának megfelelően zajlott a második vonalban, a rájátszás végén az első és a második helyezett csapat jut fel az első osztályba – mondta el érdeklődésünkre Csige László, az MLSZ Hajdú-Bihar megyei igazgatóságnak vezetője. Azt is tudatta, hogy már készítik a rájátszás sorsolását, és az előttünk álló víkenden folytatódik is a küzdelemsorozat.

Az Északi csoportban a Polgár végzett az élen 33 ponttal, a Nyírmártonfalva lett a második, míg a Téglás a harmadik. Mellettük a Nyír­a­csád és a Józsa jutott még be a felsőházba. Az Egyek, a Tiszacsege, valamint a Görbeháza kiszorult az első ötből. Délen a Nagyrábé 37 egységet gyűjtött, ezzel az élen zárt a Püspökladányt és a Létavértest megelőzve. A Földes és a Konyár örülhetett még. Az esztáriak, a Báránd, a Nádudvar, illetve a DSC az alsóházban harcolhat tovább.

Eddig a Nyírmártonfalva játékosa, Tóth Tamás bizonyult a leggólerősebbnek, tizenkilencszer vette be az ellenfelek kapuját. A képzeletbeli dobogó második fokán a polgári Dobó Viktor áll 18 góllal, Fekete Balázs (Esztár) pedig 16 találattal a harmadik.

SZADÓ