Magyarország

2008.03.29. 15:38

Az SZDSZ nem akarja leváltani Horváth Ágnest

<p>Az SZDSZ nem fogadja el a miniszterelnök javaslatát Horváth Ágnes leváltásáról.</p>

A liberális párt szombati közleményében kifejti: Gyurcsány Ferenc egyoldalúan, egyeztetés nélkül jelentette be, hogy nem kíván együtt dolgozni a jelenlegi egészségügyi miniszterrel.

Horváth Ágnes a kormány programját hajtja végre következetesen, a liberálisok szempontjából erős kompromisszumokkal.

Horváth Ágnes élvezi az SZDSZ bizalmát. Ha a miniszterelnök új programot szeretne, arról kell dönteni - közölte az SZDSZ.

Hétfő estére Kóka János összehívta a frakció és az ügyvivő testület tagjait a helyzet értékelésére - zárul a közlemény.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP szombati országos pártértekezletén bejelentette, hogy az MSZP-nek és az SZDSZ-nek közösen új egészségügyi minisztert kell jelölniük.

A kormányfő szerint az egészségügyi reform "körül elfogyott a levegő", és az egészségbiztosítási reform korrekciójára van szükség, hogy az ország nagyobbik fele azonosulni tudjon a változásokkal.

Az MSZP elnöke elmondta: bejelentése előtt tájékoztatta Kóka Jánost az SZDSZ elnökét és Horváth Ágnes (SZDSZ) egészségügyi minisztert is, akik "nem voltak boldogak, de ez természetes." Gyurcsány Ferenc hozzátette: a háta közepére sem hiányzik egy konfliktus az SZDSZ-szel és reméli, hogy Kóka János megértéssel és elfogadással viszonyul a kérdéshez.

  • Az MSZP kiáll Gyurcsány Ferenc mellett
  • Gyurcsány: Horváth Ágnesnek mennie kell
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!