Jogsi nélkül, ittasan, lopott autóval kocsikázott egy fiú Debrecenben

Jogsi nélkül, ittasan, lopott autóval kocsikázott egy fiú Debrecenben
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök elfogták és őrizetbe vették a 21 éves fiatalembert.

Egy férfi december 26-án dél körül tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy Debrecenben, a Libakert utcában parkoló fehér színű, Suzuki típusú autóját ismeretlen tettes éjszaka ellopta. A rendőrök a helyszínen és a város területén adatgyűjtést végeztek a gépkocsi és az elkövető felkutatása érdekében, amely két órán belül eredményre vezetett. A járőrök 13 óra 28 perckor a Pallagi úton megállítottak egy fehér Suzukit, és igazoltatták a sofőrjét.

B. Richárd elmondta, hogy jogosítvánnyal nem rendelkezik, mivel őt a bíróság a vezetéstől eltiltotta. A rendőrök az adatainak leellenőrzésekor megállapították, hogy a 21 éves férfit a Debreceni Járásbíróság 2016. november 27-ig a járművezetéstől jogerősen eltiltotta, valamint a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, megállapították továbbá, hogy a férfi által vezetett személygépkocsi körözés hatálya alatt áll, mivel azt a Suzuki típusú gépkocsit tulajdonították el pár órával korábban.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

B. Richárdot a rendőrök elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését elismerte, és elmondta, hogy csak kocsikázni akart a városban.

A lefoglalt autót a nyomozók visszaadták a sértettnek.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a helyi lakos ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –

Címkék: , ,