Jogsi nélkül, ittasan bukott a motorjával

Jogsi nélkül, ittasan bukott a motorjával
Hajdúnánás – Két gépjárművezetőnél is pozitív értéket mutatott az alkoholszonda, akikkel szemben hajdúnánási rendőrök gyorsított eljárásban fejezték be a nyomozást.

A rendőrök 2014. március 4-én 22 óra 55 perc körüli időben, Hajdúnánás belterületén, a Nyíregyházi úton járőröztek, amikor felfigyeltek egy gyanúsan közlekedő, kivilágítatlan motorkerékpárra, melynek sofőrje az egyik kereszteződésben nem állt meg az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblánál. A gépjárművezetőt az egyenruhások intézkedés alá akarták vonni, azonban a rendőri felszólítás ellenére sem állt meg, később azonban a földúton járművével elesett. A járőrök igazoltatták a 23 éves férfit, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott. A rendőrök a helyi lakost további mintavétel céljából előállították a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra. A nyomozóknak N. Tamás gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését, melyet a későbbi szakértői vizsgálat alátámasztott. A rendőrök azt is megállapították, hogy a férfi vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság a terhelttel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a napokban befejezte és a nyomozás iratait – bíróság elé állítási javaslattal – megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Bíróság elé állítási javaslattal zárult 2014. május 27-én az a büntetőügy is, amelyet a hajdúnánási rendőrök folytatattak egy helyi lakossal szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A járőrök 2014. május 4-én 19 óra 40 perc körüli időben, Hajdúnánás belterületén, az Árpád körúton igazoltatták az egyik arra közlekedő teherautó sofőrjét. Az 53 éves járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért őt az egyenruhások további mintavételre előállították a városi rendőrkapitányságra. A rendőrök M. Szabolcs vezetői engedélyét bevonták, majd gyanúsítottként kihallgatták, mely során elismerte a bűncselekmény elkövetését. A nyomozóhatóság az ügy iratait a napokban szintén továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –