Sport

2013.06.13. 18:04

A sors közbeszólt, változik a mezőny

A Debrecenbe várt Miedzinski és Kus egymással ütközött Prágában, így csere lesz a startlistán.

A Debrecenbe várt Miedzinski és Kus egymással ütközött Prágában, így csere lesz a startlistán.

Az előzetes információkhoz képest három, de lehet, hogy négy helyen is változik a mezőny a szombaton 16 órakor Debrecenben megrendezendő salakmotoros Grand Prix-kvalifikáción. Az már biztos, hogy az ígért francia és orosz vaspapucsos nem jön a cívisvárosba, helyettük az ukrán Sztaniszlav Melnicsuk és a cseh Filip Sitera harcolhatja ki a továbbjutást a Gázvezeték utcai salakstadionban.

Kettős bukás

Sajnos sérülések is befolyással vannak a debreceni startlistára. A Grand Prix-ból jól ismert prágai helyszín, a Marketa Stadion adott otthont a Csehország–Lengyelország barátságos mérkőzésnek szerdán. A derbi 13. futamában horrorisztikus bukás borzolta a kedélyeket, Matej Kus és Adrian Miedzinski volt a két szenvedő alany.

A lengyel klasszis próbálta megelőzni Kust, ám összeütköztek, s mindketten elestek. Miedzinski sisakja megrepedt a földet érés után, s a fejet ért ütés következtében – egyes információk szerint – közel fél órára elvesztette az eszméletét. A lengyel salakost természetesen kórházba szállították, ahol kivizsgálták, s annak ellenére, hogy semmilyen törést nem állapítottak meg nála, az eszméletvesztés miatt a klinikán kellett maradnia megfigyelésre.

Az elsődleges hírek szerint Kus még rosszabbul járt, ugyanis láb és bordatörést prognosztizáltak a cseh motorosnál, aki Miedzinskihez hasonlóan elvesztette az eszméletét a bukáskor, s természetesen ő is a kórházban kötött ki.

Főversenyzők lehetnek

A cseh szövetség máris lépett, és Kus helyett Martin Gavendát nevezte a hajdúsági megmérettetésre. A lengyel vezetőség még nem nyilatkozott az ügyben, de kevés a valószínűsége annak, hogy Adrian Miedzinski starthoz áll a szombati debreceni viadalon.

A Naplónak Kappelmayer Antalt, a viadal versenyigazgatója elmondta, amennyiben szombat 14 óráig nem teljes a 16 fős startlista, akkor a tartalékok, Benkő Roland és Szatmári László léphetnek elő főversenyzővé – fogalmazott a funkcionárius.

HBN-BN

Ingyenes edzés pénteken

A szombaton 16 órakor kezdődő Grand Prix-kvalifikációt megelőzően pénteken 14 órától edzést tartanak a szervezők a mezőnynek a Gázvezeték utcai stadionban. A tréningre a belépés díjtalan a szurkolók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!