„Jogos a negatív kritika”

„Jogos a negatív kritika”
A DVSC-Korvex a szerdai, Siófok elleni hazai meccsen állíthatja vissza nimbuszát.– Csak az fusson ki a Loki mezében a pályára, aki mindent megtesz a csapat sikerért! – fogalmazott nagyon egyértelműen Bakó Botond, a DVSC-Korvex mestere.

A debreceni szakvezető még mindig nagyon bosszús a szombati, Fradi elleni produkció miatt, s mint a Naplónak elmondta, főként a lokisták hozzáállásával elégedetlen.

Önkritika kell

Mörtel Renáta hiánya is befolyásolta a játékunkat, de nem szabad csak erre hivatkoznunk; elsősorban akarati tényezőkben és a gyenge védekezésünkben keresendő a probléma. A saját kapunk előtt kevés volt a lábmunka, alig-alig ütköztünk, s ez kihatott a kapusteljesítményre is. De a legnagyobb problémát még mindig a hozzáállásban látom, s keressük az okát annak, mi változott egy hét alatt, hiszen a Békéscsaba ellen úgy küzdöttek a lányok, ahogy az elvárható, ám a Fradi ellen ebből már szinte semmit sem láthattunk. Ez megengedhetetlen és elfogadhatatlan! – fogalmazott Bakó Botond, majd folytatta. – Minden olyan játékosnak, aki magára húzza a Loki mezét, meg kell tanulnia, hogy mindent meg kell tennie a klubért, a szurkolókért. Egyértelmű, van igazságalapja azoknak a negatív kritikáknak, amik érték a csapatot, éppen ezért a kézilabdázóinknak önkritikát kell gyakorolniuk, ugyanis illene meghálálniuk minden meccsen azt, amit a klubvezetés, illetve a szurkolók tesznek értük.

A Loki szakvezetője a Napló azon kérdésére, hogy megbüntették-e a játékosokat a Ferencváros elleni teljesítmény miatt, Bakó Botond azt mondta: „ez belső információ, ami nem tartozik a közvéleményre”, majd hozzátette, „megkaptuk a jogos dorgálásokat”.

„Küzdjetek hát értünk”

Ragyogó alkalom nyílik a csorba kiköszörülésére szerdán 18 órától, hiszen a korábbi debreceni tréner, Varga József által irányított újonc alakulat, a Siófok ellen játszik a DVSC-Korvex a Hódosban. – Ezen a mérkőzésen elsősorban önmagunkkal, a vezetőkkel és a szurkolóinkkal szemben kell törlesztenünk és bizonyítanunk. A Siófok ellen azt a játékot várom a lányoktól, amit a podgoricai KEK-meccsen próbálunk véghez vinni. Mindenképpen elvárás, hogy valamennyi lokista küzdjön magáért és a csapattársáért, s ha ez bekövetkezik, akkor a közönség olyan játékot és eredményt kap, amit szívesen lát a DVSC-től – nyilatkozta Bakó Botond.

A tréner elmondta, az operációra készülő Mörtel mellett kérdéses a betegséggel küszködő Hornyák Dóra és Borbás Rita játéka, míg Szabó Valéria vállsérüléssel bajlódik.

 

ÉLŐBEN A HAON-ON

A DVSC-Korvex–Siófok bajnoki összecsapást a Hajdú Online (www.haon.hu) szerdán 18 órától élőben közvetíti.

B. N.