Jogi úton keres elégtételt a DSC-SI

A Debreceni Sportiskola vezetője szerint rágalomhadjáratot folytat ellenük az egyik szülő.

Sportiskola. Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás kapcsán jogi lépéseket tesz a Debreceni Sportiskola vezetősége a klub korábbi műkorcsolyázójának édesanyja, Mórucz Szilvia ellen – derült Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola ügyvezető igazgatója által a Naplóhoz eljuttatott sajtóközleményéből.

A sportvezető szerint néhány héttel ezelőtt a műkorcsolya szakosztály munkájával elégedetlen, a versenyző gyermekek eredményeit megkérdőjelező fent nevezett szülő minősíthetetlen hangnemben, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal adott hangot véleményének. Mindezt ráadásul a sportiskola műkorcsolya szakosztályában sportoló gyerekek és saját lánya előtt. Az edzésmunkát irányító Gyulai Györgyi vezetőedző szidalmazása mellett az interneten is terjesztett írásaiban rágalmazza a Sportiskolát, a műkorcsolya szakosztályt és annak egyes tagjait. Orendi szerint Mórucz Szilvia saját választási kampányát, illetve a helyi televízió politikai nyilvánosságát is arra használta, hogy egyéni sérelmeivel előhozakodva, súlyosan rágalmazta a Sportiskolát.

„Nem fedi a valóságot”

Orendi úr többször állít olyan dolgot rólam ebben a sajtóközleményben, ami nem fedi a valóságot, nem történt meg, nem mondtam, és a verseny eredményt sem kérdőjelezem meg – reflektált a közleményre Mórucz Szilvia, majd folytatta. – Nem szidom, nem rágalmazom a műkorcsolya szakosztályt és annak tagjait, kizárólagosan a tényeket mondom el. Tényeket mondtam el, amit jogi papírral is alátámasztottam. Ezt a jogi szakvéleményt továbbítottam a Sportiskolához is, mely kimondja, hogy a gyerek kirúgásáról lévő határozat, mind formai, mint tartalmi szempontból jogellenes, semmis, ugyanis a szülő bármit is tesz, ezért a gyermeket büntetni a törvény szerint nem lehet! – fogalmazott a műkorcsolyázó édesanyja.

HBN