Jogerős ítélet erőszakért és elhanyagolásért

Jogerős ítélet erőszakért és elhanyagolásért
© Illusztráció
Debrecen – Jogerősen is 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte a bíróság Sz. Csabát élettársa kilenc éves fia ellen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt; ugyanakkor a nőre a gyermek veszélyeztetéséért kiszabott börtönbüntetést 2 év 6 hónapról két évre enyhítette, emellett végrehajtásában 5 évre felfüggesztette a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa hétfőn kihirdetett döntésével.

Az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlottak egy megyénkbeli településen éltek élettársi kapcsolatban, velük lakott a nő fia. Sz. Csaba ittas állapotban a gyermeket erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette, majd megfenyegette, hogy ne mondja el senkinek; a kisfiú csak a családból történt kiemelését követően beszélt az esetről a nevelőszülőnek.

Anyja, a másodrendű vádlott italozó életmódot folytatott, a gyermek nevelésével nem törődött, nem gondozta megfelelően, enni sem adott rendszeresen neki. A kisfiú sovány, alultáplált volt, elhanyagoltan, ápolatlanul járt iskolába, ahol kezdetektől fogva beilleszkedési, magatartási zavarai voltak, tanulási problémákkal küzdött.

A vádlottak végig tagadták a bűncselekmény elkövetését. A bíróság a nő szülői felügyelői jogát négy kiskorú gyermeke esetében megszüntette. Mindkét vádlott a büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

HBN