Jobbik:"Látható és érzékelhető ellenzéke lesz végre Debrecennek "

Debrecen. Látható és érzékelhető ellenzéke lesz végre Debrecennek – ígérték a Jobbik frissen megválasztott önkormányzati képviselői bemutatkozó sajtótájékoztatójukon, kedden délután.

Hozzátették: minden döntést támogatnak, ami a város és lakóinak érdekét szolgálja, de a „zsebre játszó” beruházásokkal, pályázatokkal szemben kritikusak és kemények lesznek.

– Elértük célunkat: megelőztük az MSZP-t, mi lettünk a „második erő” a megyében és Debrecenben is – jelentette ki Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik városi elnöke, megköszönve a választók szavazatait.

 

A vasárnapi voksolás mérföldkő volt a párt életében

 

Kulcsár Gábor szerint a vasárnapi voksolás mérföldkő volt a párt életében; bár már ez EP-választáson látszott, hogy a Jobbiknak „van keresnivalója” a magyar politikában, idén tavasszal pedig megszorongatta az MSZP-t, mostanra megkerülhetetlenné vált – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy megyszerte 36 mandátumot és egy polgármesteri posztot szereztek.

–Az MSZP leszálló ágban van, bízunk abban hogy az SZDSZ után ők is a politikai süllyesztőbe kerülnek. A Fidesz nagy győzelmet aratott, ami hatalmas felelősséggel is jár. Ha megbecsülik a választók bizalmát, előrelép az ország, ha nem, akkor az MSZP sorsára jutnak – mondta Kulcsár Gábor.

Varanyi Sándor megjegyezte: A Fidesz nem győzhetett volna ilyen rendkívül nagy arányban a frissen módosított választási törvény nélkül, mely a kormányzó párt javára torzította az eredményeket, sértve a demokráciát.

Az eredményességet úgy érte el a Jobbik, hogy mindössze másfél millió forintot fordított a kampányra – számolt be Ágoston Tibor.

– A Jobbik a tiszta erő, melynek kezéhez nem kötődik korrupció. Példát akarunk mutatni, hogy lehet tisztességesen is politizálni. Építő jelleggel leszünk ott a közgyűlésben, a város fejlődését szolgáló ügyeket igen, a mutyit és összeborulásokat nem támogatva – mondta. Kiemelte annak szükségességét, hogy a peremkerületeken élők helyzete javuljon, illetve hogy érezzék, valaki értük is dolgozik. HBN