Jobbik–nem a bővítendő helyi menekülttáborra

A Sámsoni úti befogadó állomás
A Sámsoni úti befogadó állomás - © Fotó: HBN archív
Debrecen – A Jobbik önkormányzati képviselői, Herpergel Róbert és Ágoston Tibor arra kíváncsiak, hogy a Fidesz szerint „hány menekültet bír el Debrecen”, illetve, hogyan szolgálja a debreceniek érdekét a menekülttábor immáron nyilvános bővítési terve.

Herpergel Róbert ismertette: a Közbeszerzési Hatóság honlapjára felkerült egy hirdetmény, ami a bicskei és debreceni menekülttáborok egyértelmű bővítéséről szól annak ellenére, hogy ő korábban már érdeklődött a közgyűlésben a polgármestertől. Igaz, kérdésében nem bővítésre, hanem újabb menekülttábor nyitására utalt, amire a válasz akkor nemleges volt. Ágoston Tibor közölte: az utóbbi években nyilvánvalóvá vált, hogy a Jobbik az egyetlen párt, amely keményen lép föl a sok esetben bűnözésre hajló bevándorlókkal szemben.

Hozzáfűzte: bár a Fidesz harcias menekültkontrollt igyekezett hirdetni felszólalásaival, ennek a harciasságnak a Belügyminisztérium máig érvényben lévő rendelete az önkormányzatok felé és a debreceni tábor tervezett bővítése ellentmondani látszik.

HBN


Nem „menekülnek” Debrecenből
Debrecen – Június végéig több mint 140 millió forintot fordítanak a Sámsoni úti intézmény fejlesztésére.