Jobbik: Miért nem vádlott dr. Tiba István?

Akt.:
Debrecen – Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője a parlamentben, Polt Péter legfőbb ügyésztől vár magyarázatot arra, hogy dr. Veres Margit balmazújvárosi polgármester büntető ügyében miért nem gyanúsították meg dr. Tiba Istvánt, a város korábbi Fideszes vezetőjét – számolt be róla a jobbikos politikus szombati, debreceni sajtótájékoztatóján.

Demeter Pál balmazújvárosi önkormányzati képviselő, a Jobbik megyei önkormányzati frakciójának vezetője ugyanott elmondta: “a hivatali visszaélés és vesztegetés gyanúja miatt a napokban kezdődött bírósági tárgyaláson dr. Veres Margit azt vallotta, hogy egy vállalkozótól átvett 5 millió forintot, melyből 400-450 ezer forintot megtartott magának, a többit átadta dr. Tiba István akkori polgármesternek”. “Amennyiben igaz, hogy csak egy egyszerű kölcsönadásról volt szó, miért kellett erről bő másfél éven keresztül hallgatni?” – tette fel a kérdést Demeter Pál.

Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője kijelentette: “a „politikusbűnözés” Balmazújvárosba is begyűrűzött”. “A Fidesz korrupcióban lassan már jobbról előzi az MSZP-t. Országos botrány, hogy egy korábbi polgármester, jelenlegi országgyűlési képviselő belekeveredik egy ilyen ügybe” – vélekedett.

HBN-OCs


Megkezdődött az újvárosi polgármester vesztegetési pere
Debrecen – Nem vallotta magát bűnösnek Veres Margit, Balmazújváros jelenlegi polgármestere és K. S. vállalkozó sem a bíróság előtt csütörtökön, annak a tárgyalásnak az első napján, mely vesztegetés vádja miatt indult a Debreceni Törvényszéken. Veres Margit elmondta, hogy egy lezárt borítékban pénzt vett át K.S.-től, ami azonban egy kölcsönösszeg volt Tiba István számára, akinek másnap oda is adta azt.


Védi a vádtól Veres Margitot a honatya
Balmazújváros – Dr. Veres Margit jegyzőként nem tárgyalt a balmazújvárosi rendezvénycsarnokot építtető helyi üzletemberrel, hiszen ez nem az ő feladata volt, hanem a polgármesteré! Miután nem tárgyalt a vállalkozóval, nem is ígérhetett semmit a számára. Így a vádirat azon állítása sem felel meg a valóságnak, mely szerint 5 millió forintot kapott az üzletembertől – reagált a Naplónak Tiba István (Fidesz–KDNP) országgyűlési képviselő.


180 millió körül áll a bál Balmazújvároson
Balmazújváros, Debrecen – Az ügyészség szerint a vállalkozó összejátszott a mostani polgármesterrel, aki teljes egészében tagadja a vádat – írja a szombati Hajdú-bihari Napló.

hirdetés