Jobbik: lopják az uniós pénzeket!

Akt.:
Debrecen – Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni önkormányzati frakciójának vezetője kijelentette: a korrupció minden szinten jelen van az államigazgatásban.

Szerinte erre bizonyíték, hogy az Európai Unió néhány napja 700 milliárd forint magyarországi fejlesztésekre szánt pénz kifizetését szabálytalanságok miatt felfüggesztette. Elmondta: a gazdaságfejlesztési operatív program 43 ezer pályázatából szúrópróbaszerűen mindössze 53-at vizsgált az unió, de 19 így is fennakadt a rostán. A jobbikos politikus hozzátette: a jelek arra utalnak, hogy a hazánknak járó fejlesztési pénzek egy részét ellopják! Kőszeghy Csanád Ábel úgy vélte, hogy ezeket a problémákat csak egy a „szabadrablásokban” nem érintett Jobbik kormány tudná megoldani.

Fidesz reagálás

Dr. Pósán László, a Fidesz debreceni országgyűlési képviselője erre úgy reagált, hogy a Jobbik anélkül állít, hogy tisztában lenne a tényekkel. Szerinte szó sincs arról, hogy veszélyben lenne a 700 milliárdos keret, ugyanis ez a 2007 és 2013 közötti költségvetési időszakra vonatkozott. Hozzátette: ha valahol szabálytalanságot talál az unió akkor nem az egész keret felhasználását függesztik fel, hanem csak az adott projektet vizsgálják. A 42 ezer projektből mindössze 6-al kapcsolatban van vita, melyeket a jelenlegi kormány a Gyurcsány-Bajnai kabinettől örökölt – mondta dr. Pósán László.

HBN-OCs