Jobbik: „Kőkemény” fideszes korrupciós ügy

Debrecen – Kulcsár Gergely szerint mindenkit hülyének néznek a balmazújvárosi ügy vádlottai.

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője dr. Tiba István Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő, volt balmazújvárosi polgármester ellen.

Demeter Pál jobbikos balmazújvárosi önkormányzati képviselő, megyei frakcióvezető az ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón elmondta: dr. Veres Margit Balmazújváros polgármesterének hivatali vesztegetési perében néhány napja titokban rögzített telefonbeszélgetéseket is meghallgattak. Ezekből kiderült, hogy a rendezvénycsarnok építésével összefüggésben már 2012. december 13-án kész tényként beszéltek a támogatásról, pedig csak 18-án született meg erről a kormányhatározat, és csak december 21-én döntött az odaítélésről a balmazújvárosi képviselő testület – ismertette Demeter Pál.

Kulcsár Gergely szerint elképesztő dr. Tiba István azon védekezése, hogy az általa „zsebre tett” 5 millió forint csak baráti kölcsön volt, ami közcélra kellett.

Arra kaptuk, amire kértük

Dr. Tiba István erre így reagált: mivel a támogatást a rendezvénycsarnok építésére kértem, így ezt már 2012. decembere előtt, ősszel is lehetett tudni. Az erre vonatkozó előterjesztést Demeter Pál és a Jobbik-frakció is megszavazta. – Kulcsár Gergelynek pedig semmi köze ahhoz, hogy egy magánkölcsönt mire fordítok – tette hozzá dr. Tiba István.

HBN-OCs