Jobbik: hatalmas fiaskó a főpályaudvar

Debrecen – Szerdai sajtótájékoztatóján Debrecen legnagyobb fiaskójának nevezte a cívisvárosi főpályaudvar ügyét Kőszeghy Ábel, a Jobbik debreceni frakcióvezetője.

– A kormány megvonta a támogatást a beruházástól, ezzel igazolva, hogy a pályaudvar tervei már a kezdetektől elhibázottak voltak. Már 2014-ben felhívtam a figyelmet arra, hogy az építkezés költségei 30 milliárd forint fölé fognak emelkedni – jelentette ki a településmérnöki végzettségű frakcióvezető. Szerinte bőven lett volna idő új tervek készítésére, ennek ellenére még akkor is ragaszkodtak a tervekhez, amikor a költségek az eredetileg tervezettnek a duplájára nőttek.

Debreceni önkormányzat: elkötelezettek a főpályaudvar mellett

A városháza reagálásban hangsúlyozta, Debrecent semmilyen visszafizetési kötelezettség sem terheli. Mivel a pályaudvar állami beruházásban valósult volna meg, a közbeszerzési eljárást ennek megfelelően nem a debreceni önkormányzat, hanem a NIF Zrt. végezte – áll a közleményben.


A főpályaudvar egyik látványterve
Debrecen - A Debreceni Főpályaudvar megvalósítására kiírt 2. közbeszerzési eljárás is eredménytelenül zárult tekintettel arra, hogy a legjobb ajánlat szerinti kivitelezési költség meghaladta a rendelkezésre álló fedezetet - olvasható a debreceni önkormányzat közleményében. Mint írják, a Kormány 1...