Jobbik: Emeljék a beépíthetőségi korlátot a kertségekben!

Debrecen. A kertségi városrészek átminősítését kezdeményezi a Jobbik debreceni közgyűlési frakciója – jelentette be keddi tájékoztatóján Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik képviselője.

Ezt azért szeretné a párt, mert a külterületeken több mint 10 ezren élnek, de a város rendezési tervében azonban beépítésre nem szánt területnek minősülnek. Ha viszont a beépítésre szánt kategóriába kerülnének, a jelenleginél három százaléknál valamivel magasabb beépíthetőség esetén komfortosabb körülmények között élhetnének a lakók, főleg miután a csok-ot zárt kertek esetében is igénybe lehet venni – fogalmazott. Csikai József arról beszélt, hogy az idei költségvetésben Kertségi Fejlesztési Program (KFP) néven 2,45 milliárd forint szerepel, ám ez az összeg tartalmazza a Modern Városok pályázati pénzét is, ám ez az összeg túlnyomórészt a belváros egyes részeinek megújítását szolgálja, így a 351 millió forint körüli összeg marad ténylegesen a kertségekre. Ez pedig nem több, mint a tavalyi összeg – fogalmazott, egyúttal felszólítva az önkormányzatot, hogy ne trükközzön a számokkal!

HBN


Fidesz: Nem elég nagyok a területek

A Fidesz-frakció reagálásában azt írta, hogy KFP folytatására közel 2.5 milliárd forint áll rendelkezésre: 36 utcában több mint 723 millió forintot fordítanak a kertvárosi területek utcáinak aszfaltozására, valamint 557 millió forintból 11 utcában létesül új szilárd burkolatú út – írták. A másik felvetésre azt írták, hogy a megfelelő nagyságú közterületek hiánya továbbra is jelentős probléma a külterületi ingatlanok esetében, ezért szerintük nem a három százalékos beépítettségi korlát jelenti a fő problémát.


Címkék: , ,