Jobbik: egyes iskolákat visszaadhatnának

Jobbik: egyes iskolákat visszaadhatnának
© Fotó: Archív
Hajdúdorog – A Fidesz szerint oktatásügyben azonos álláspontot képvisel a Jobbik és a baloldal.

Dúró Dóra a Jobbik frakcióvezető-helyettese egy sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy Hajdúdorogon meglátogatta a görög katolikus egyház által fenntartott oktatási intézményeket. A képviselő, aki az országgyűlés kulturális bizottságának elnöke is, elmondta: pozitív benyomásokkal távozott.

Arról is beszámolt, hogy ugyanakkor a Jobbik álláspontja szerint vannak olyan iskolák, amelyek jobban működnének, ha azokat önkormányzatok tartanák fenn, de ennek lehetőségétől a kormány mereven elzárkózik. Így a Klik megszüntetését, vagy felaprózását üres kommunikációs trükknek értékeljük – fogalmazott Dúró Dóra.

Nem kérik az önkormányzatok

Dr. Pósán László a Fidesz országgyűlési képviselője erre úgy reagált, hogy a Jobbik iskolaügyben „ugyanazt fújja” mint a szocialisták, dk-sok és az Együtt. Szerinte ha visszaadnák az iskolákat az önkormányzatoknak, a szegény kistelepüléseken rosszabb lenne az oktatás színvonala, mint a nagyvárosokban. Ráadásul a Megyei Jogú Városok Szövetsége úgy foglalt állást, hogy nem kérik vissza az iskolákat – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

HBN-OCs