Jobbik: egyenlő munkáért egyenlő bért!

Akt.:
Debrecen – A bérek felzárkóztatásának érdekében a Jobbik nyolc országgal közösen adott be európai népszavazási kezdeményezését a bérunióról, melyet az Európai Bizottság befogadott – erről is beszélt Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.

– Az „árunió” megvalósult, a bérunió elmaradt. A Fidesz és az MSZP közös bűne, hogy a magyar bérek mára a német átlagfizetések negyedére zuhantak vissza. Nem alamizsnát kérünk Brüsszeltől, hanem egy olyan Európát, ahol mi is boldogulhatunk. A béruniós kezdeményezés egyben az EU megújításáról szól – szögezte le Kulcsár.

Az eseményen Herpergel Róbert önkormányzati képviselő elmondta: a Fidesz rossz úton járva az olcsó ukrán munkaerőre alapozná az ország gazdasági stabilitását, melynek részleteiről bárki tájékozódhat ezen a honlapon.

Fidesz: A Jobbik délibábokat kerget!

A kormánypárt nonszensznek tartja, hogy a Jobbik Brüsszeltől várja a magyar bérek felzárkóztatását, ugyanis az EU-nak semmilyen közvetlen eszköze nincs arra, hogy a honi fizetések felzárkóztatását bármilyen pályázattal, forrással támogassa. A bérek rendezését a gazdaság fejlesztésével lehet elérni – áll a Fidesz közleményében.

HBN