Jobbik: átverte a kormány a devizakárosultakat

Debrecen – Megérkeztek a bankoktól az elszámolásról szóló levelek, melyek kapcsán sokan most döbbennek rá, hogy a kormány megint átverte őket – jelentette ki Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni önkormányzati frakciójának vezetője sajtótájékoztatóján.

A képviselő emlékeztetett: Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, valamint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is azt ígérte, hogy mintegy 25-30 százalékkal csökkennek a törlesztőrészletek és a devizakárosultak több, mint 90 százaléka jobban jár.

Hozzátette: Kósa Lajos tavaly október végén azt nyilatkozta a témával kapcsolatban, hogy kacsa a devizahitelek piaci árfolyamon való forintosítása. Majd szó szerint idézte a Fidesz alelnökét: „a piaci árfolyam a devizahiteleseket olyan mértékben hozná lehetetlen helyzetbe, hogy amit eddig adtunk segítséget, annak semmi értelme nem lenne”.

Kőszeghy Csanád Ábel szerint igaza volt Kósa Lajosnak, hiszen ennek így valóban nem volt értelme. Elmondta: a hitelkárosultak alig több mint felének csökkent a törlesztőrészlete, körülbelül az egynegyedének nem változott, további egynegyedének pedig még nőtt is a fizetnivalója – tette hozzá a Jobbik politikusa.

HBN