Jobbik: állami jogsegélyszolgálatot a diákoknak

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: ÉKN archív
Debrecen – A passzív hallgatók is ugyanúgy vállalhassanak munkát, mint az aktívak!

A nyári diákmunka megközelítőleg kétszázezer fiatalt érint, ám a kormány állításával ellentétben ők jórészt nem tapasztalatszerzésből, hanem családjuk anyagi helyzetének javítása, illetve tanulmányaik finanszírozása miatt vállalnak nyári munkát a sok esetben megalázó munkakörülmények ellenére is – jelentette ki Herpergel Róbert, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának megyei szervezője keddi sajtótájékoztatóján. A politikus szerint a fiatalok sok esetben ki vannak téve a munkáltatói visszaéléseknek, mivel nem rendelkeznek számottevő munkatapasztalattal és jogi ismerettel.

Herpergel a Jobbik intézkedéseiről is beszélt: két éve programot indítottak „Diák vagyok, nem rabszolga” címmel, ennek keretében ingyenes jogsegélyszolgálatot és panaszbejelentőt működtetnek. Szorgalmazzák azonban, hogy egy állami jogsegélyszolgálat is álljon föl, ahová panaszaikkal fordulhatnak a fiatalok.

– Elvárjuk a kormánytól, hogy a passzív hallgatók munkavállalását segítsék elő, hogy ugyanúgy vállalhassanak munkát, mint az aktív hallgatók, hiszen passzivitásuk oka nagyrészt az, hogy pénzt gyűjtsenek tanulmányaik folytatására – jelentette ki, hozzátéve: követelik, hogy az iskolákban tantervi keretek között nyújtsanak megfelelő oktatást a diákmunkával kapcsolatos jogokról.

HBN