Jobbik: adok-kapok a menekülttábor körül

Keresztesy Gergő
Keresztesy Gergő - © Fotó: Matey István
Debrecen – Hiába költött a kormány milliárdokat a betelepítés ellenes kampányra, még sem sikerült megállítania Brüsszelt – fogalmazta meg sajtótájékoztatóján Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni frakcióvezetője és Keresztesy Gergő, a párt önkormányzati képviselő-jelöltje.

Ehhez kapcsolódva aggodalmukat fejezték ki, hogy miután Orbán Viktor Brüsszelben rábólintott a 14-18 év közötti migránsok beengedésére, most esetleg újra meg fogják nyitni a debreceni menekülttábort, ahonnan szabadon ki-be járhatnak majd. Arról is beszéltek, hogy a Rogán Antal által bejelentett DNS-vizsgálat, amellyel a migránsok valódi életkorát állapítanák meg, 4-5 év tűréshatárral működik, ezért például Nagy-Britanniában már nem is alkalmazzák.

A polgári kormány záratta be a debreceni menekülttábort, a város közgyűlése mondta ki először, hogy nem akar illegális migránsokat látni – reagált a debreceni Fidesz. „A Jobbik most egy olyan történetet akar elmondani, ami abszurd és teljes mértékben hihetetlen.” A kiskorú migránsok oltalomba vétele eddig is minden ország nemzetközi jogban vállalt kötelezettsége volt, de Magyarország a jövőben ezt is szigorítani kívánja – közölték.

HBN


Pártja támogatottsága emelkedését várja Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szerdán támogatni jött a pártja debreceni 6. számú választókörzetben a vasárnapi időközi helyhatósági választáson induló jelöltjét, Vaszkó Imrét.

Az idősekre is gondol az LMP jelöltje

A 6. választókörzetben lakók egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésének javítása hangsúlyos Tóth Tamás programjában.

Tovább aszfaltoztatná a Létai utat a Civil Fórum jelöltje

Bircze István újabb járdákat, kerékpárutakat, bölcsődét, iskolát is szeretne.