Jobbik: adjanak több pénzt a klinikának!

Jobbik: adjanak több pénzt a klinikának!
© Fotó: AFP / Yasuyoshi Chiba
Debrecen – Az ellenzéki politikus szerint képalkotó berendezésekre kellene forrás.

Herpergel Róbert debreceni önkormányzati képviselő szerdai sajtótájékoztatóján arra panaszkodott, hogy sem tavaly, sem idén nem szavazta meg az országgyűlés fideszes többsége azt a javaslatát, mely szerint CT-, UH- és MR-berendezések vásárlására biztosítsanak a debreceni klinikának 515 millió forint pluszpénzt. (Az ellenzéki politikus a kérést a jobbikos Sneider Tamás parlamenti képviselő segítségével nyújtotta be.) Herpergel Róbert szerint azért lenne szükség a jelenleginél több korszerű képalkotó készülékre, mert most előfordul, hogy egy ilyen felvételre több hónapot kell várni, ami életveszélyes állapot esetében igencsak sok. A jobbikos politikus végül kezdeményezésének támogatására szólította fel a helyi fideszes országgyűlési képviselőket, többek között dr. Pósán Lászlót.

Nem érkezett ilyen jelzés

Pósán László erre úgy reagált, hogy a Debreceni Egyetem Klinikai Központjából nem érkezett olyan jelzés, hogy sürgősen szükségük lenne képalkotó diagnosztikai eszközök felújítására, beszerzésére. A kormánypárti képviselő tudomása szerint sem Sneider Tamás, sem Herpergel Róbert ilyen természetű orvosi kérdésekhez nem ért. A Fidesz debreceni országgyűlési képviselői a jövőben is határozottan, a debreceni érdekeket képviselik és nem ötletelve, ahogyan ezt a Jobbik teszi – tette hozzá Pósán László.

HBN-OCs0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés