Jobbik: a kormány tárgyaljon a devizahiteleseket védő civil szervezetekkel!

Budapest, 2013. április 19., péntek (MTI) – A Jobbik arra szólítja fel a kormányt, hogy üljön tárgyalóasztalhoz a devizahiteleseket védő civil szervezetekkel – mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján.

A képviselő szerint ugyanis jelenleg a kabinet a bankokon kívül, csak a saját maga által kinevezett pénzügyi biztossal tárgyal. Hangsúlyozta: a Jobbik ezzel szemben az utóbbi időben szinte az összes devizahitelesek érdekeit védő szervezettel tárgyalt, a parlamenti pártok közül egyedüliként kapott meghívást a jogvédőket tömörítő Otthonvédelmi Tanács ülésére, és hétről-hétre közzéteszi majd ezen szervezetek véleményét.

Z. Kárpát Dániel felhívta a figyelmet arra, hogy a hitelkárosultak négyötödének, 619 ezer adósnak még semmiféle segítő kezet nem nyújtott a kormány.

Közölte: a Jobbik nemcsak azt javasolja, hogy a felvételkori árfolyamon forintosítsák a hiteleket, hanem szerintük kártérítés is megilleti az adósokat, mert sok esetben olyan terheket követelnek rajtuk, ami sem a matematika, sem az etika, sem a filozófia elvei alapján nem igazolhatók. Például olyan tételek is növekedtek a törlesztőrészleteken belül, amelyeknek nem volt közük az árfolyam mozgásához – mondta.

– MTI –