Jobbik: a Hit Gyülekezete ne vegye át az iskolát és az óvodát Hajdúsámsonban!

Akt.:
Jobbik: a Hit Gyülekezete ne vegye át az iskolát és az óvodát Hajdúsámsonban!
Budapest, 2012. július 19., csütörtök (MTI) – A Jobbik támogatja azt a hajdúsámsoni népszavazási kezdeményezést, amely megakadályozná, hogy a helyi iskolát és óvodát átvegye a Hit Gyülekezete – mondta Rubi Gergely, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A politikus az ügy előzményeiről szólva elmondta: a hajdúsámsoni képviselő-testület döntése alapján a település egyetlen óvodáját és iskoláját szeptember 1-től öt évre átvenné a Hit Gyülekezete.

A jobbikos képviselő – aki “biznisz szektának” nevezte az egyházat – hozzátette: a szülők tiltakozásul népszavazást kezdeményeztek, azonban a helyi választási iroda “mondvacsinált” okokra hivatkozva megtagadta az aláírásgyűjtő ívek hitelesítését. Rubi Gergely szerint ugyanakkor szerdán a bíróság semmissé tette ezt a végzést, így megindulhat az aláírásgyűjtés, amelyet a Jobbik támogat. A politikus bízott abban, hogy a népszavazási kezdeményezés eredményes lesz, az önkormányzat pedig meggondolja magát és semmisé teszi a Hit Gyülekezetével kötött megállapodást. Rubi Gergely felhívta a figyelmet arra is, hogy 200 szülő már írásba adta, hogy a gyerekeiket kiveszik az iskolából, ha a Hit Gyülekezete átveszi az intézményt, ugyanakkor Hajdúsámson 20 kilométeres körzetben nincs olyan iskola, amely tudná fogadni az érintett gyerekeket. Közölte azt is: mivel “anyagi mutyit” sejtett a háttérben, ezért egy hónappal ezelőtt, országgyűlési képviselőként az üggyel kapcsolatos összes dokumentumot kikérte az önkormányzattól, a kért információkat azonban nem kapta meg, így feljelentés tesz emiatt.

MTI

A hajdúsámsoni helyzetből:A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .