Jobbik: A férfiak is megérdemlik a szép idős kort!

Akt.:
Ágoston Tibor
Ágoston Tibor - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Ágoston Tibor, a Jobbik önkormányzati képviselője bejelentette: egyetértenek azzal a népszavazási kezdeményezéssel, mely azt javasolja, hogy a férfiak 40 évnyi munkaviszony után nyugdíjba mehessenek.

Mivel ahhoz, hogy a kérdésről népszavazást írjanak ki 200 ezer támogató aláírásra van szükség, október 5-éig gyűjteni fogják a szignókat. Azok akik egyetértenek ezzel az utcai gyűjtőpontokon, vagy a Jobbik Vásáry István utcai irodájában írhatják alá az íveket.

A politikus emlékeztetett: a Jobbik választási programjának része volt ez a kezdeményezés, és tavasszal már sikerült 250 ezer aláírást ebben a témában összegyűjteni.

Ágoston Tibor úgy vélte, hogy ez a változás kevesebbe kerülne az ország költségvetésének mint azt sokan gondolnák. A magyar férfiak átlagéletkora ugyanis mindössze 63 év. Ráadásul sok 60 év feletti közmunkást foglalkoztat most az állam, akiknek a bérén szintén lehetne spórolni. A 40 évet ledolgozott férfiak nyugdíjba vonulását követően felszabaduló munkahelyeket olyan fiatalok tölthetnék be, akik most még a munkanélküliség elől elvándorolnak az országból – tette hozzá.

HBN-OCs