Jobban képzett, akinek cicája van

Jobban képzett, akinek cicája van
A tudósok régóta úgy gondolják, hogy a macskák okosabbak, mint a kutyák, most kiderült, a gazdikra is igaz ez.

A Daily Telegraph beszámolója szerint a képzettebb emberek gyakrabban választják háziállatként a cicákat. A Bristoli Egyetem munkatársai arra vezetik vissza a macskák nagyobb előfordulását az olyan háztartásokban, ahol legalább egy diplomás ember él, hogy ezek a gazdik többet dolgoznak. Mivel a cicák kevesebb tásaságot és törődést igényelnek ezért döntenek a magasabban képzett emberek mellettük.

Dr. Jane Murray, a kutatás vezetője elmondta, hogy a jövedelem és a háziállat fajtája között nem találtak összefüggést. “A macskák kevesebb időt igényelnek, mint például egy kutya. Nem kell őket sétáltatni, így ideálisak az olyan emberek számára, akik sokat dolgoznak, vagy sok időt töltenek intellektuális tevékenységekkel.”

Azokban az otthonokban, ahol diplomás férfi vagy nő él, 1,36-szor nagyobb az esélye annak, hogy macskát tartanak. 2980 embert kérdeztek meg háziállataikról, a Veterinary Record című folyóiratban publikált felmérés eredményéből kiderül, hogy a macskákat tartók jellemzően idősebb nők.

Címkék: , , , ,