Jobb oldalról, bal oldalra!

Jobb oldalról, bal oldalra!
© Fotó: Hajósi Miklós
Beszélgetés Kertész Krisztián Raliversenyzővel a Rebenland rallye után, és az Eger Rallye előtt.

Kertész Krisztián – Velezdi Eszter
Opel Astra OPC – FA-ZE Tyre Repair Kft.
Eger Rallye 2018.03.23-25.

Március 23-25-én kerül megrendezésre az Eger Rally, ahol hű navigátorod Velezdi Eszter fogja diktálni neked az itinert.
Az Eger Rally előtt az ausztriai Rebenland Rally-n vettetek részt, ahol a Mitropa Rally Cup Kategória II. hely jutott nektek nagyon nehéz verseny körülmények között.

Mennyire is volt ez a két napos verseny felkészülni az Eger Rallyra? Miként is értékeled a Rebenland Rallyt?

– Egy nagyon jó, és nehéz versenyen vagyunk túl, ahol sikeresen célba értünk! Felkészülésnek nagyon jó volt, és Eszterrel való munkánkat is jobban összecsiszolta! Egy ilyen versenyen még nagyobb szükség van a navigátorra, mintha itthon vagyunk. Nem unatkozhatnak etapon sem, így a jobb oldalnak is nagy segítség a visszarázódásban! Sok tapasztalattal lettem gazdagabb, és rájöttem arra is, hogy a Hankook supersoft gumi, tökéletesen alkalmas a vizes, csúszós tapadású pályákra! Így azt gondolom, tesztelnünk már nem kell, fogunk tudni gyorsan menni egyből, az Eger rallyen!

Jó pár gyors fog rátok várni a Eger Rallyn a két nap alatt. Mely gyorsok és miért tetszenek nektek?

– Igen jó gyorsaságik ezek, viszont nagy átlagsebességűek! Más jellegűek, mint az osztrák versenyen voltak! Imádom Sirokot oda vissza. A Bátori elág kanyargós részét is. Na és nekem mindig megható, a rajt és a céldobogó a Dobó téren.

Ausztriában már bizonyítottatok, hogy nem csak profi navigátor vagy, hanem pilótának sem vagy rossz. Mit is vársz magatoktól az Eger rally-n?

– Először is köszönöm a kérdésedbe bujtatott elismerő szavakat, és nem titkolt célom a P13 kategóriában elől végezni, és ORC 2wd-ben is legalább dobogót szeretnénk megcélozni, de csemegézve a nevezési listából, egyikben sem lesz könnyű dolgunk!

Köszönjük Partnereink segítségét!

– Hajósi Miklós –