Jobb élet reményében

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Getty Images
Ha van még ember ebben az országban, aki értetlenül szemléli, hogy a fiataljaink miért veszik a nyakukba a világot, és indulnak meg főként a brit főváros irányába, annak ajánlom az Eurostat (az Európai Unió statisztikai hivatala) jelentését, mely szerint Belső-London nyugati felében majdnem tizenháromszor annyi az egy főre jutó GDP, mint Észak-Magyarországon vagy az Észak-Alföldön. Petneházi Attila írása.

Miközben hazánk újabb két régiója (a Dél-Dunántúl és a Dél-Alföld) is lecsúszott az EU legszegényebbjei közé, európai életnívót egyedül Közép-Magyarország (értsd: Budapest és a közvetlen környezete) képes garantálni a polgárainak.

Miközben el tudom fogadni azokat a véleményeket is, hogy talán soha nem fogunk felzárkózni a fejlett világhoz, hiszen nem csak mi, de az öreg kontinens boldogabbik fele is fejlődik, azt mondom, hogy mégse kellene beletörődnünk a nyomorúságos helyzetünkbe. Azért például, hogy kis hazánkban az európai uniós források sem képesek érdemben csökkenteni az országrészek közötti fejlettségbeli különbségeket, furcsa lenne a németekre, a franciákra vagy a britekre mutogatni.

– Petneházi Attila, a Hajdú-bihari Napló munkatársa –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés