„Jobb csapat vagyunk”

Tisza Tibor
Tisza Tibor - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Tisza Tibor győzelmet vár korábbi klubja, a szintén a dobogóra pályázó Újpest ellen.

Kellemetlen kupakaland után folytatódnak a DVSC-TEVA számára az OTP Bank Liga küzdelmei a hétvégén, a piros-fehérek a Fraditól elszenvedett 3–0-ás vereség és kiesés után szombaton 18 órától (élőben: www.haon.hu) az Újpest együttesét fogadják a Nagyerdei Stadionban.

Ki kell jönnie a különbségnek

– Természetesen megrázta a csapatot, hogy nem sikerült kiharcolnunk szerdán este a döntőbe jutást a Magyar Kupában – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Tisza Tibor, a Loki támadója a Groupama Arénában elvesztett meccs kapcsán. – Úgy vélem, egyenlő létszámban lett volna sanszunk a sikerre, de a 18. percben történt kiállítás után nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Nem könnyű túllépni egy ilyen kudarcon, de szerencsére sorozatban jönnek a mérkőzések, nem lehet tovább rágódni ezen, most már a bajnokságra kell koncentrálnunk – mondta Tisza, aki korábban az Újpest FC játékosa is volt, vagyis egykori klubja ellen játszhat szombaton.

A csatárnak általában jól megy a lila-fehérek ellen. – Ez valóban így van, rúgtam már gólt többször is ellenük. Bízom benne, hogy bizalmat kapok a szakmai stábtól és részese lehetek a remélt győzelmünknek, mert úgy vélem, a három pont elvárható tőlünk hazai pályán – fogalmazott Tisza, aki hozzátette, szervezett és remek gárdának tartja a fővárosiakat, azonban ha a DVSC a saját játékát tudja nyújtani ellenük, akkor ki fog jönni a felek közti különbség, mert a Debrecen jobb csapat, mint az Újpest.

A debreceniek vezetőedzője, Kondás Elemér elmondta, a négy hátralévő bajnokiból egy hét alatt lejátszanak három olyan jelentőségűt, amely meghatározza a bajnokság helyezéseit. – Most azonban csak a lilák elleni rangadó jár a fejünkben, arra koncentrálunk, hogy azt nyújtsuk, amire képesek vagyunk és akkor megszerezhetjük a rendkívül fontos három pontot – jelentette ki határozottan az ötvenkét esztendős tréner.

A csapatkapitány, Szakály Péter így vélekedett: – Ahogyan a Fradi ellen csapatként szenvedtünk vereséget, az Újpest ellen is csapatként javíthatunk. A kupameccs már a múlt, hiszen előttünk áll az újabb feladat szombaton.

Akaratosnak és motiváltnak kell lennünk, akkor nem lehet gond, ha azt nyújtjuk, amit tudunk, legyőzzük az egyik legfőbb riválisunkat a dobogóért folytatott harcban – mondta a középpályás.

HBN