Debrecen hírei

2013.01.03. 15:26

Mélyponton volt az influenzaszerű megbetegedések száma az országban

Debrecen - A tavalyi év utolsó hetében összesen négy influenzagyanús betegtől kapott mintát az OEK.

Debrecen - A tavalyi év utolsó hetében összesen négy influenzagyanús betegtől kapott mintát az OEK.Az év utolsó hetében – a munkaszüneti napok, a szabadságolások és a tanítási szünet miatt – az előző évekhez hasonlóan csökkent az influenzaszerű megbetegdések száma. A figyelőszolgálatban résztvevő orvosoktól érkezett adatok alapján megállapítható, hogy az országban 2012. december 24-30. között kb. 2400 beteg fordult ilyen tünetekkel orvoshoz – olvasható az Országos Epidemológiai Központ csütörtöki tájékoztatójában.

Mint írják, a betegek 14 százaléka gyermek, 44 százaléka 15 és 34 év közötti fiatal felnőtt, 29 százaléka 35-59 éves, 13 százaléka pedig 60 éven felüli volt. Az év utolsó hetében összesen 4 influenza gyanús betegtől küldtek vizsgálati anyagot az OEK Légúti vírus osztályára. A sentinel orvosok által beküldött 1, és a hagyományos beküldés keretében érkezett 3 minta virológiai vizsgálati eredménye negatív lett, halmozódásról sehonnan sem érkezett jelentés az országból.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!