Helyi közélet

2008.04.28. 05:57

Kulcskérdés, hogy szilikon a mell? - olvasói levél

<p>Igencsak elgondolkoztató, s egyben gyomorforgató tapasztalatát osztotta meg a Haonnal az egyik olvasónk.</p>

– Álláshirdetésre jelentkeztem a minap. A hirdetés szövege így szólt: Debreceni kereskedelmi Kft. titkárnőt keres. Tárcsáztam is a megadott telefonszámot, ahol a hirdetésben megjelölt „úriember” jelentkezett. Az alábbi párbeszéd zajlott le köztünk:

– Jó napot kívánok! X Y vagyok és a ma megjelent titkárnői állásra szeretnék jelentkezni.
– Akkor jelentkezzen!
– És ezt hogyan tehetem meg?
– Hát hogy felhív, és én kérdezek.
– Rendben, kérdezzen!
– Nyelvtudás?
– Angol alapfok, folyamatban van a középfokú.
– Jogsi?
– 10 éve, azóta rendszeresen vezetek.
– Szilikoncici?
– Nincs.
– Miért nincs?
– Mert nincs szükségem rá!

Bevallom, az első pillanatban megfordult a fejemben, hogy rossz hirdetésre jelentkeztem, és véletlenül egy erotikus állást akartak betöltetni velem, ezért azonnal a monitorra pillantottam, de nem hibáztam.

A törvény szigora

A 2003. évi CXXV. Törvény az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról, amely 2005. január elsején lépett hatályba, alapvetően a nők védelmében született: a törvény tizenhatodik paragrafusa kimondja, hogy ha az egyenlő bánásmód elvét megsérti egy munkáltató, akkor 50 ezer forinttól 6 millió forint bírság megfizetésére kötelezhető.

 

Mégis mit gondolt az „úriember”? Vicces kedvében lett volna? Valóban titkárnőt keres, vagy ez egy burkolt szex hirdetés? Van olyan nő, aki ezek után elmenne az állásinterjúra? Ez egy bevált séma: a titkárnő, mint szexuális objektum? Így utólag visszagondolva talán a nyelvtudást sem az idegen nyelv ismerete miatt kérdezte, és talán ha franciául tudnék több esélyem lenne – írta az első sokkot már kiheverve, viccesen az „áldozat”, aki a történtek után több ismerősének is elmesélte, hogyan járt, de mint utóbb kiderült, mást is értek már ilyen és ehhez hasonló attrocitások.

Sajnos még mindig élnek azok az előítéletek, amelyek szerint a titkárnő egyenlő egy dekoratív csinibabával, ezért jelennek meg egyre több álláshirdetésben az asszisztens, menedzserasszisztens, iroda- vagy titkárságvezető kifejezések. A nők többségének még mindig

felteszik az állásinterjún a gyermekei számát és családalapítási terveit firtató kérdéseket. Egy fiatal nőnek pedig arról kellett írásban nyilatkoznia új munkahelyén, hogy nem fog intim viszonyt létesíteni a feletteseivel.

Előfordulnak olyan speciális helyzetek, amikor indokolt, hogy a munkáltató különbséget tegyen helyzetük, tulajdonságuk, jellemzőjük alapján a munkavállalók között. Nem hátrányos megkülönböztetés, ha egy női ruhákat reklámozó céghez csak fiatal lányokat vesznek fel fotómodellnek. Ezekben az esetekben a munkáltató intézkedése jogszerű, mert logikus érvek szólnak amellett, hogy férfit vagy nőt vegyen fel.

Na de egy titkárnőt megítélni aszerint, hogy szilikon melle van vagy nincs? Egy biztos, a munkáltató korlátlan szabadsága és a munkavállaló kiszolgáltatottsága jellemzi a magyar foglalkoztatási piacot.

Név és cím a szerkesztőségben

  • Életem legszörnyűbb állásinterjúja
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában