Jó néhány változás elé néznek a hajdúböszörményiek

Ülésezett Hajdúböszörmény képviselő-testülete
Ülésezett Hajdúböszörmény képviselő-testülete - © Fotó: Matey István
Hajdúböszörmény – Ebben az évben is folytatják a megkezdett beruházásokat, az útfelújításokat.

Módosította a szőlőskerti közösségekről, valamint a közösségi együttélés alapvető szabályairól és megszegésük jogkövetkezményeiről szóló önkormányzati rendeleteket Hajdúböszörmény város képviselő-testülete a februári ülésen. Minderre a zártkerti ingatlanok határán átnövő, árnyékoló növények okozta problémák és a szomszédviták megelőzése érdekében volt szükség. Az ültetési távolságokat felülvizsgálták, és újabb szabályozást alkottak.

Szóba került a zsinagóga is

A képviselők elfogadták a 2017. évre vonatkozó részletes feladattervet is. Sok egyéb között belterületi utak kátyúzása, parkrendezés, útburkolat-felújítás az Árpád és Újvárosi utcákban, buszöblök környezetének felújítása, a helyi buszközlekedés útvonalainak felülvizsgálata várható.

Az ülésen kijelentették, hogy valamennyi képviselő a törvényes határidőn belül eleget tett vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének. A nagyobb beruházásokról is jelentést tettek, például a zsinagóga felújításának állásáról. A Kassa utcai műemléképület szerkezeti rekonstrukciója, külső felújítása és bővítése tavaly kezdődött el, az első ütem őszre, időben befejeződött. A második ütem megvalósítására TOP-program keretében keresnek forrást – tudtuk meg. Az országos műemlékvédelem alatt álló, leromlott állapotú épület tartószerkezeti megerősítése, az alapok, falak süllyedésének, a falak szétcsúszásának és megrepedésének megállítása valósult meg.

HBN