Jó munkahelyen eredményesebb a munka

Akt.:
Jó munkahelyen eredményesebb a munka
© Fotó: Debreceni Művelődési Központ
Debrecen – Debreceni cégeket is elismertek az „Év Felelős Foglalkoztatója” pályázat keretében.

Idén második alkalommal hirdette meg az Év Felelős Foglalkoztatója pályázatot az Országos Foglalkoztatási Kft., mely felhívásra az egész országból összesen 76 cég jelentkezett. A Debrecenből pályázó National Instruments Hungary Kft. a nagyvállalatok között az Év Felelős Foglalkoztatója kategóriában 2. helyezést ért el. A DKV Zrt., a Debreceni Művelődési Központ és a Marcell-Ház Kft. elismerő oklevélben részesült. Ebben az szerepel, hogy munkáltatóként példaértékűen tesznek munkavállalóikért.

Eredményesség, célok

Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója fontosnak nevezte, hogy munkatársai megfelelő terekben dolgozzanak, és ott jól érezzék magukat. – Figyelnünk kell egymásra, azért, hogy eredményesebbek lehessünk, hogy közös céljainkat elérhessük – jelentette ki. Felidézte, hogy idén a „Családbarát Munkahely” címet is elnyerték.

Nem trófeákat gyűjtenek

Ábrahám László, a National Instruments Hungary Kft. (NI) ügyvezetője elmondta: cégét ezúttal elsősorban nyári táboraik és az egyik a debreceni tócóskerti bölcsőde és óvoda támogatása miatt díjazták. Arra emlékeztetett, hogy 2014-ben az NI vállalatcsoporton belül a debreceni üzem a 15. legjobb munkahely címet érte el. 2015-ben a Legelkötelezettebb Visszafogadó Munkahely is ők lettek, miután a gyesről visszatérő anyukákat is szívesen fogadják. – Esetünkben ezek a díjak nem „trófeák”, melyeket felakasztunk a falra. Azt szeretnénk, hogy a nálunk dolgozók érezzék jól magukat, az ilyen emberek ugyanis jobban teljesítenek – fejtette ki. Az ügyvezető igazgató szerint egyre fontosabb a munkaerő megtartása, mert a távozók helyére mind nehezebb megfelelő új munkavállalókat találni.

Rekreáció és oktatás

Nagy Attila, a szintén díjat kapott DKV Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy mivel náluk a gépjárművezetők sokszor stresszes körülmények között dolgoznak napi 8, 10, 12 órát, illetve mert más munkahelyekre is csábítják őket, egyebek mellett üdülési, pihenési lehetőségekkel és cafeteriával igyekeznek marasztalni őket.

Nagy Gergő, az elsősorban épületek tervezésével foglalkozó, csaknem 30 embernek munkát adó, szintén debreceni Marcell-Ház kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a náluk dolgozók például külföldre is kijuthatnak, valamint a cég számlájára angolra is tanítják őket.

HBN-OCs