Jó hír az autósoknak: jön a dupla jobbra a Klaipeda-Szent Anna kereszteződésben!

Jó hír az autósoknak: jön a dupla jobbra a Klaipeda-Szent Anna kereszteződésben!
© Forrás: debreceni önkormányzat
Debrecen – A Klaipeda utca felől két sávból lehet majd a Szent Anna utca felé kanyarodni, méghozzá a gyalogosoktól külön fázisban.

Az Új Főnix Terv közlekedési koncepciójának egyik legfontosabb eleme a belvárosi egyirányúsítás volt. A kerékpárutak kiépítését is magában foglaló beruházást szerződés szerint 2018. március végéig kell a kivitelezőnek befejeznie.

Az új forgalmi rend bevezetésének eredményeit a debreceni önkormányzat folyamatosan figyelemmel kíséri, és örömmel veszi a lakosság részéről érkező jelzéseket is.

Mindezekre figyelemmel a Szent Anna utca – Klaipeda utca csomópontban február 23-tól a reggeli csúcsidőt követően újabb forgalmirend-módosításra kerül sor:

  • A Klaipeda utca felől 2 sávból lehet majd a Szent Anna utca felé jobbra kanyarodni a gyalogosoktól külön fázisban. A szélső melletti sávból a korábbi egyenes irány mellett jobbra is lehet majd közlekedni.

A változtatás célja, hogy a reggeli és a délutáni csúcsban ne alakuljon ki hosszú kocsisor a Klaipeda utca külső sávján – olvasható az önkormányzat közleményében. Ha szükséges, további változtatás lehetőségét is megvizsgálja az önkormányzat.

A burkolati jelek felfestésének időpontját befolyásolhatja az időjárás. Arra kérik a sofőröket, hogy az új forgalmi rend bevezetése után figyelmesen közlekedjenek.


Főleg csúcsforgalom idején kisebb-nagyobb torlódások alakulnak ki a Hajnal utcán, a Szent Anna utca sarkánál, mert csak egy sávon lehet oda bekanyarodni
Debrecen - A közlekedéstervező mérnök szerint nem ártana figyelni a zöld jelzés kezdetét a jelzőlámpáknál. A belvárosi nagy utcák egyirányúsítása tapasztalataink szerint jól sikerült, a bevezetés óta lényegesen gyorsult a közlekedés. Ezzel összefüggésben számos kisebb probléma jelentkezett. ...