Jó helyre tennék az artmozik a támogatást, ha összejön a pályázat

Akt.:
Jó helyre tennék az artmozik a támogatást, ha összejön a pályázat
© Illusztráció: Getty Images
Hajdú-Bihar – A berettyóújfalui moziba járók jobb hangminőségnek, a debreceniek ingyenesen vetített magyar filmeknek örülhetnek, ha városuk művészmozija sikerrel pályázik a nemrégiben meghirdetett állami pályázaton.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 38 millió forintot oszt szét a jogerősen nyilvántartásba vett és art minősítésű filmszínházak, illetve termek üzemeltetői között. Ilyenből a megyénkben kettő van. A debreceni Apolló Mozi vezetői a tizenkét hónapos műsorfüzet kiadására fordítanák a vissza nem térítendő maximum kétmillió forint egy részét. Az összeg segítséget jelente egy nagyobb volumenű terv megvalósításában is. – A Magyar Filmszüret rendezvénnyel emlékezünk arra, hogy 1966. február 3-án Debrecenben, a Gambrinusz közben nyílt meg az ország első artmozija. Az Apolló ugyan már 1912 óta működik, de akkoriban még filmszínházként. Az ünnepi eseményen február 4-e és 10-e között ingyenesen levetítjük azokat a magyar játékfilmeket, amelyeket az Apolló Mozi 2015-ben a műsorára tűzött – tudtuk meg Kerekes Sándortól, az intézményt fenntartó Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. kommunikációs vezetőjétől.

A berettyóújfalui Makk Kálmán Mozi ügyvezető igazgatója elmondta a hangrendszer modernizálásával tudnák emelni a 3D vetítésre is alkalmas filmszínház színvonalát. Krisztik Csaba hozzátette: minden lehetséges forrásra örömmel pályáznak, de a fennmaradást a filmforgalmazók olykor szinte teljesíthetetlen feltételei nehezítik a leginkább.

HBN–HABE​
hirdetés