Jó gyakorlatok, tapasztalatok cseréje Komádiban

Jó gyakorlatok, tapasztalatok cseréje Komádiban
© Fotó: Rozsik Rita
Komádi – Tapasztalatokkal, ötletekkel gazdagodtak a kulturális intézmények dolgozói.

A Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. kulturális közfoglalkoztatási partnereként, a komádi Közösségi Ház és Városi Könyvtár hálózatfejlesztő szakmai napot tartott a napokban a Városháza házasságkötő termében.

Tartalmas és érdekes szakmai délelőttön vehettek részt a meghívott partnerszervezetek, hiszen több település kulturális életével is megismerkedhettek. Elsőként a Csicseriborsó Gyermekciterazenekar fellépését láthatták, majd Tóth Ferenc, Komádi polgármestere köszöntötte a megjelenteket és beszélt a város sikeres pályázatairól, a helyi kultúra virágzásáról.

km2Fotó: Rozsik Rita

Angyal László, a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei irodavezetője „Hozzáadott értékeink” címmel tartott előadást. B. Kiss Andreától, a csökmői Faluház és Könyvtár igazgatójától megismerhettük a kultúraközvetítést Bihar szélén. Magyari Gabriella, a mezőpeterdi Gázsy János IKSZT Faluház igazgatója bemutatta Mezőpeterd kulturális életét. Komádi jó gyakorlatairól Fehér Péter, a Közösségi Ház és Városi Könyvtár igazgatója beszélt, később pedig Seprenyi Dánielné és dr. Takácsné Polgár Adél szakköri tagok segítségével betekintést nyerhettek a résztvevők a méltán híres komádi hímzés rejtelmeibe és a Díszítőművészeti Szakkör történetébe. Az ebéd után pedig szintén dr. Takácsné Polgár Adél mesélt a református templomban az épület régmúltjáról. Az esemény alatt a kulturális intézmények dolgozói jó tapasztalatokkal és új ötletekkel gazdagodtak, melyeket hasznosíthatnak a későbbi munkáik során.

– Rozsik Rita –

Címkék: ,