Jó formában a pólós lányok, visszavágtak Kínának

Debrecen, 2015. július 5. A kínai Szung Tung-lun (elöl) és Bujka Barbara a Magyarország - Kína barátságos női vízilabda-mérkőzésen a debreceni Sportuszodában 2015. július 5-én.
Debrecen, 2015. július 5. A kínai Szung Tung-lun (elöl) és Bujka Barbara a Magyarország - Kína barátságos női vízilabda-mérkőzésen a debreceni Sportuszodában 2015. július 5-én. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen – Magabiztos sikert arattak Merész András tanítványai Debrecenben.

Kína legjobbjaival csapott össze barátságos meccsen a magyar női vízilabda-válogatott vasárnap este a Debreceni Sportuszodában. A két együttes egy héten belül kétszer feszült egymásnak, előbb a hollandiai Utrechtben, egy felkészülési tornán találkoztak a felek június végén, ahol egy góllal, 9–8-ra az ázsiaiak kerekedtek felül. Ezután Hódmezővásárhelyen és Hajdúszoboszlón együtt készültek a csapatok, melyek újabb, cívisvárosi ütközete 11–5-ös magyar sikerrel zárult.

Visszakapaszkodtak

Pörgősen indult a derbi, a vezetést ugyan a vendégek szerezték meg, de egyből egyenlítettek a magyarok Szűcs Gabriella révén. Innentől kezdve pedig magukhoz ragadták az irányítást Merész András tanítványai, akik sorozatban öt gólt lőttek és 5–1-re vezettek az első negyed után.

A folytatásban magához tért Kína válogatottja, mely J. Zhang vezérletével egy gólra megközelítette a mieinket, 5–4. A nagyszünethez közeledve Menczinger Kata maradt üresen a szélen, akinek gyönyörű ejtésgóljának hála újra kettővel mentek a magyarok (6–4).

Megléptek

Antal Dórának köszönhetően egy honi bombával indult a harmadik etap, melyben a következő momentum Nin találata volt. De jött Bujka Barbara és megmozdulása révén 8–5-re módosult az állás. Sőt, a végére maradt Illés Anna hálószaggató lövése, így újra megnyugtató előnyben vonulhattak pihenőre „lányaink”.

Az utolsó játékrészben inkább a küzdelem dominált, viszonylag sok volt a pontatlanság és a kiállítás. Előbb Kisteleki Dóra akcióból, majd Garda Krisztina büntetőből növelte az előnyt, ami azt jelentette, hogy Magyarország 11–5-re megnyerte a találkozót, vagyis visszavágott a korábbi vereségért.

Egyébként mindkét válogatott a hamarosan kezdődő kazanyi világbajnokságra készül, melyen épp egymás ellen kezdik majd meg a küzdelmeket.

A Merész-alakulat két nap pihenő után a fővárosban folytatja az alapozást.

HBN