Helyi közélet

2016.12.16. 13:52

Megkérdeztük: Ön szokott-e jótékonykodni?

Debrecen - Arról kérdeztük a cívisváros járókelőket, hogy szoktak-e valamilyen formában adakozni.

Debrecen - Arról kérdeztük a cívisváros járókelőket, hogy szoktak-e valamilyen formában adakozni.

– Nem minden évben szoktam. Amikor megtehetem, akkor a gyerekeknek, vagy betegnek gyűjtök, illetve pénzt szoktam adni, ha megszólítanak az utcán – sorolta Karl Vivien.

Karl Vivien. Fotó: Derencsényi István

– Több mint tizenegy éve tagja vagyok a Vöröskeresztnek, így nem csak az ünnepeken adakozom. A gyűjtésekből szervezőként is kiveszem a részem. Leginkább ételt szoktunk adományozni a rászorulóknak – nyilatkozta Erdei Katalin.

Erdei Katalin. Fotó: Derencsényi István

Huszti Viktória a Református Szeretetszolgálat akcióihoz szokott csatlakozni, ilyenkor tartós élelmiszert visz a nehéz sorsúaknak.

Huszti Viktória. Fotó: Derencsényi István

– Adakozni nem csak ünnepek környékén érdemes. Kárpátaljaiként elsősorban a saját egyházam számára jótékonykodom. Otthon az egyik rádió szokott karácsonyi cipősdoboz akciót meghirdetni, ilyenkor készségfejlesztő játékokat és tartós élelmiszereket várnak a rászoruló gyermekek számára – mondta el Nánási-Molnár Anita.

Nánási-Molnár Anita. Fotó: Derencsényi István

– Amennyiben édesanyám hall a hírekben egy arra érdemes felhívást, akkor ahhoz szoktunk csatlakozni. Főleg régi ruhákat, játékokat vagy élelmiszert tudunk felajánlani – válaszolta Hetei Noémi.

Hetei Noémi. Fotó: Derencsényi István

Lavotha Márta idén az egyetemi könyvtár felhívására fog könyveket adományozni. Annak idején a gimnáziumban az osztályával közösen csomagokat állítottak össze jótékonysági célra.

Lavotha Márta. Fotó: Derencsényi István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában