Jó célt szolgálhat a házassági szerződés

Jó célt szolgálhat a házassági szerződés
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen – Tényleg szükség van a házassági szerződésre, vagy fölösleges az egész?

bagi-zsuzsanna-fotok-molnar-peterBagi Zsuzsanna, főállású dajka

Igen, jónak és szükségesnek tartom a házassági vagyoni szerződést. Én nem írtam ilyet, és a mai napig bánom. Sok veszekedést okozhat a válófélben lévők között az anyagi javak elosztása.

homovics-erzsebetHomovics Erzsébet, virágárus

Nem vagyok jártas ebben a kérdésben, mivel még nem írattam és nem írtam alá ilyen záradékot. De hasznosnak tartom, mert a páromat a saját adósságomtól is megkímélhetem ezzel a papírral.

kovacs-ilonaKovács Ilona, lélekgyógyász

Harminc éve vagyok házas, nem tartom jónak a vagyoni szerződést. Abban hiszek, hogy a kapcsolatot a bizalom erősíti meg. Két kamasz gyermekünk van, lehet, hogy ők másképp döntenek majd.

hajzer-jozsefHajzer József, projektmenedzser

A házassági szerződést nem tartom jó dolognak. A hozott vagyon mennyisége helyett én a hozott érzelmek mennyiségében hiszek. Feleségemmel harminc éve a bizalomra épül a kapcsolatunk.

HBN | Fotók: Molnár Péter


Tóthné Péntek Adrienn és Tóth Zsolt a bizalomra építik házasságukat
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Pártolói előrelátásra és biztonságra, ellenzői bizalomra és a házassági esküre hivatkoznak. A piszkos anyagiak megemlítése gyakran a legromantikusabb élethelyzeteket is tönkretehetik. Gondoljunk csak bele, amikor a menyasszony ujjára felkerül az eljegyzési gyűrű...