Jó célért sportoltak a stadion mellett

Akt.:
Szeretethíd – jótékonysági sportnap Debrecenben
Szeretethíd – jótékonysági sportnap Debrecenben - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Idén nyolcadik alkalommal szervezte meg a Szeretethíd programot a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). Az idén 10 éves szervezet ezúttal jótékonysági sportnappal kötötte egybe az önkéntes megmozdulást, május 21-én a Nagyerdei Stadion déli oldalán várták szeretettel az érdeklődőket.

A rendezvény világi fővédnöke Gundel-Takács Gábor televíziós szerkesztő-műsorvezető, az egyházi fővédnöke pedig dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

Fekete Károly a Szeretethíd sajtótájékoztatóján méltatta az MRSZ Kárpát-aljai tevékenységét, amely jól leképezi a szervezet szellemiségét. A programmal kapcsolatban elmondta, hogy „a Szeretethíd annak a református gondolkodásnak a megnyilatkozása, amely a mi hitünkben egy fontos fogalommal párosul. A háládatosság gondolata, a hálával élt életfolytatás benne van a református mentalitásban a 16. század óta. Ez a hálából fakadó jócselekedet meg van győződve arról, hogy gondviselésben részesül napról napra az ember. Az egyházkerület számára azért fontos ez a program, mert minden ilyen megmozdulás, amely a fiatalokat és idősebbeket arról győz meg, hogy érdemes együtt tenni valamit, azt üzeni, hogy ez nem csak egy egyszeri lehetőség. Nem egy megfoghatatlan társadalomért munkálkodunk, hanem megfogható helyi közösségekért, intézményekért, olyanokért, akik tulajdonképpen mi vagyunk.”

Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke kiemelte, hogy „minden nap szeretethidat kell építenünk. Bár ez egy két napos program, de az a célja, hogy példát mutasson a mindennapokra nézve. Észre kell vennünk a mellettünk lévő elesetteket, akiket fel kell karolni, és akiket segíteni kell. Egyre többen csatlakoznak hozzánk, ebben az évben több mint 20 ezren regisztráltak, de a tényleges résztvevők száma ennél sokkal több.”

A Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviseletében Szentei Tamás, a Kulturális Osztály vezetője tolmácsolta az önkormányzat gondolatait, ami már évek óta támogatja anyagilag ezt a rendezvényt. Emiatt is kiemelt figyelmet fordítanak a tevékenységükre. „Nem csak azért vállaljuk az anyagi támogatást, mert olyan eszmeiség és szellemiség hatja át a Szeretethidat, amely számunkra is fontos, hanem azért is, mert konkrét eredményeket mutat fel. Debrecen környékének és a város lakóinak a lelke szépül meg a program által.”

HBN


Játszva segíts!

Hívd a 1358-at! ​Egy hívás 250 Ft adományt jelent.

hirdetés