Jó a mai világban gyereknek lenni?

Jó a mai világban gyereknek lenni?
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – Arra voltunk kíváncsiak, olvasóink szeretnének-e mostanában gyereknek lenni.

– A mostani gyerekeknek könnyebb lesz munkahelyet találni. A globalizáció világában több lehetőségük van nyelvtanulásra, külföldi utazásokra, más kultúrák, értékrendek megismerésére, ami mindenképpen nagy előny az én gyerekkoromhoz képest – válaszolta Halász Dániel.


Hal+ísz D+íniel

Halász Dániel


– Gyereknek lenni mindig jó – ezt már Dóczy Alpár mondta –, ők nem tudják, mi volt nekünk más rég, mennyivel volt jobb vagy rosszabb, nem érzékelik a problémákat.


D+-czy Alp+ír

Dóczy Alpár


Kállai Róbertné szerint könnyebb most, ő szeretne megint gyerek lenni. – Többet tanulhatnak, nagyjából ennyi dolguk van. Nekünk sokkal nehezebb volt – válaszolta.


K+íllai R+-bertn+ę

Kállai Róbertné


– Nem szeretnék gyerek lenni most, régebben jobb volt a helyzet Magyarországon. Úgy látom, itthon nincs jövő, ezért akarok én is külföldre menni – válaszolta Horváth Albin.


Horv+íth Albin

Horváth Albin


– Régen jobb volt, mint most. Most a technika nagyon nagy hangsúlyt kap, jobb volt nekünk játszani egymással és különböző programokat csinálni, mint mindig a telefonon lógni – mondta Tóth Krisztina.


T+-th Krisztina

Tóth Krisztina


– Relatív, nem jobb vagy rosszabb most, csak más. Úgy látom, a tinédzserek a közösségi oldalakon töltik az időt, ez nagyon rossz, és fizikailag sem egészséges egész nap a telefon vagy a számítógép előtt ülni – véli Kulcsár Éva.


Kulcs+ír +ëva

Kulcsár Éva


HBN-VK|Fotók: Molnár Péter