Jól állnak a Rod Stewart koncert előkészületeivel

A színpad és a lelátók már készen állnak a szombati koncertre, de a konténerváros és a konyhák is meglesznek szerda estére – mondta a Független Hírügynökségnek Gőz László, a Kapcsolat koncert főszervezője.

Vasárnap kezdték el az ’56-osok terén a Rod Stewart koncert helyszínének előkészítését. A június 26-i rendezvényig körülbelül ezer ember dolgozik a helyszínen. Várhatóan kétszázezer érdeklődő vesz majd részt a koncerten.

A skót származású sztár kilenc kamionnal és csaknem száz tonnányi felszereléssel érkezik Budapestre Nürnbergből, ahol 24-én este még koncertezik. Magángéppel jön, a zenészek is repülnek, a stáb és a kiszolgálók azonban busszal érkeznek Budapestre. Pénteken építik be a hang-, kép- és kivetítőegységeket, szombaton lesz egy beállás, este negyed kilenckor pedig kezdődik a világsztár koncertje. Előtte öt Megasztár: Gáspár Laci, Király Viktor, Molnár Ferenc Caramel, Tóth Gabi és Oláh Ibolya lépnek majd fel a húsztagú Modern Art Orchestra kíséretével.

A korábbi évekhez hasonlóan körülbelül kétszázezer embert várnak az ingyenes eseményre. Rod Stewart Budapestről Bécsbe utazik majd tovább.

Rod Stewart nem tartozik a “problémás” sztárok közé, nem voltak különleges kérései. Ragaszkodott ugyanakkor saját szakácsaihoz és felszolgálóihoz, és hogy az ételek az általuk hozott alapanyagokból készüljenek.

– Független Hírügynökség –