Újévi úthelyzetkép az országban

Több helyen ónos eső, helyenként hóesés nehezíti a közlekedést Újév napján az országban – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól.

Fejér megyében ónos eső esik, a 7 alsóbb rendű útvonalat a közútkezelő gépei szombaton a késő délutáni órákra felszabadították.

Győr-Moson-Sopron megye főútjai járhatóak, burkolatuk sónedves, szakaszosan havas. Két alsóbbrendű mellékút személygépkocsival egy nyomvonalon járható. Az utak nyomszélesítésén a munkagépek a nap folyamán dolgozni fognak. 

Komárom-Esztergom megye nyugati részén 4 négyszámjegyű alsóbbrendű útvonal továbbra is, valamint a 1125-ös számú mellékút Bajna és Bajót települések között a Gerecse térségében járhatatlan. A közútkezelő 10 munkagéppel dolgozik a jelzett helyeken, a 1125-ös mellékútvonalat hómaró segítségével próbálják megtisztítani. Elzárt település nincs a megyében. 

Nógrád megyében az elmúlt időszakban jelentős fennakadás nem történt 2006. január elsején a hajnali órákban Balassagyarmat, a kora reggeli órákban pedig Salgótarján térségében havazás kezdődött. 

Somogy megyében az elmúlt 24 órában a tűzoltóságokat négy esetben riasztották árokba csúszott személygépkocsik mentésében. 

Vas megye területén az éjszaka esett ónos eső miatt a Közútkezelő KHT 22 munkagéppel sózza, illetve érdesíti a megye útjait. 

Veszprém megyében hajnal óta ónos eső esik ezét a Közútkezelő KHT 20 munkagéppel végzi az utak járhatóvá tételét. 

Zala megye délnyugati részén ónos eső nehezíti a közlekedést, a közútkezelő az utak mentesítését folyamatosan végzi. 

Budapest területén lehullott ónos eső jelentősen nehezíti a közlekedést, a Fővárosi Közterület Fenntartó Rt. 85 munkagéppel végzi az utak mentesítését. Továbbra is tervezik hómunkások felvételét. A tömegközlekedési eszközöknél az útviszonyok miatt késések várhatók Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a tardonai bekötő út vízátfolyás miatt volt járhatatlan, az éjszaka folyamán felszabadult. A megyében a közlekedési viszonyok normalizálódtak.