Jeles évfordulók koszorújában

Bárdos Szimpóziumon
Bárdos Szimpóziumon - © Illusztráció: HBN archív
Debrecen – Hangversennyel is emlékeznek Szesztay Zsoltra a 30. Bárdos Szimpóziumon.

Többek között a népdaltanításról, a műsor-összeállításról, a kortárs kóruszene értelmezéséről is hallhatnak a résztvevők szombaton a 30. Bárdos Szimpóziumon, mely május 1-jén kezdődött a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán.

A találkozón 19 órától a tanszékalapító Szesztay Zsoltra emlékeznek. A karnagy-tanár nevéhez az idén több jeles jubileum is kapcsolódik: születésének 80., a tanszék, illetve a Bárdos Lajos Leánykar alapításának 40. évfordulója, illetve maga a szimpózium három évtizedes fennállása. Az este folyamán ismét átadják a Szesztay Zsoltról elnevezett emlékdíjat, s női kari hangversenyt tartanak a szegedi Bartók Béla Nőikar, a Bárdos Lajos Leánykar és a Kölcsey Kórus közreműködésével.

A tanácskozás-továbbképzés vasárnap szekcióülésekkel folytatódik, majd közös énekléssel ér véget. A hangversenyekre a belépés díjtalan.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés