Jelentősen javult a levegő minősége Debrecenben

Akt.:
Jelentősen javult a levegő minősége Debrecenben
© Illusztráció: Derencsényi István, archív
Debrecen – Csütörtökön egyik debreceni mérőállomáson sem érte el a tájékoztatási küszöbértéket a szálló por mennyisége a levegőben – adta hírül a debreceni önkormányzat.

Javult a levegőminőség, és a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke egyik mérőállomáson sem éri el a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3) – írják.

Így alakultak a napi átlagértékek a mérőállomásokon:

  • 2019.február 21-én: Kalotaszeg téren (38,8 µg/m3) – Klinikán (31,8 µg/m3) – Hajnal utcán (38,8 µg/m3) volt.

A legfrissebb meteorológiai előrejelzés szerint pénteken a megerősödő, helyenként viharossá fokozódó észak-keleti széllel sarkvidéki légtömeg zúdul be az országba, így határozottan javul a levegő minősége. Szombaton a hideg, sarkvidéki eredetű levegőnek, illetve az erős szélnek köszönhetően az ország legnagyobb részén kedvezőnek ígérkezik a levegő minősége – tájékoztatott az önkormányzat.


Budapest - Több településen javult a levegő minősége, de egy helyen továbbra is veszélyes, kettőn pedig egészségtelen a levegő a szálló por magas koncentrációja miatt. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel azt közölte: veszélyes a levegő minősége Nyíregyházán, míg Debrece...