Jelentős változások történtek a DHK keretében

Jelentős változások történtek a DHK keretében
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Ladányi Balázs szerint a cívisek a fináléba szeretnék beverekedni magukat a MOL Liga következő kiírásában.

A Debreceni Hoki Klubnál eddig két új szerzemény érkezését jelentették be: a hajdúságiak Gyenes Dávidot és Győrfy Tihamért a bajnoki címvédő DVTK Jegesmedvéktől igazolták le. A távozók névsora jóval tekintélyesebb, hiszen Vay Ádámra, Könczei Áronra, Tanka Lőrincre, Danyil Kaszkovra, Erik Piatakra, Izsák Róbertre, Alexander Medvedevre, Tyimur Raszulovra, Fjodor Kozlovszkijra, Tamás Nándorra, Csíki Zoltánra, illetve Kovács Bronsonra sem számíthat az alakulat szakvezetője, Jevgenyij Muhin a következő szezonban.

Megmaradt a mag

– Fiatal, tehetséges játékosokat tudtunk szerződtetni – kezdett bele a számvetésbe Ladányi Balázs, a DHK U20-as egyletének edzője. – A hátvédként bevethető Győrfy Tihamérben van potenciál, bízunk benne, hogy ki tudja hozni magából, amit tud. Az ő döntésében az is fontos szerepet játszott, hogy a Debreceni Egyetemen hallgatója lesz, ezért reméljük hosszú távon tervezhetünk vele. Gyenes Dávidnak és kapustársának – akit még nem szeretnék megnevezni – Vay Ádámot kell pótolnia. Rajtuk kívül még öt-hat magyar, valamint hat orosz hokis csatlakozik a gárdához, a légiósokat Muhin mester választotta ki. Több jégkorongozó búcsúja érzékeny veszteség. Vay oszlopa volt az együttesnek, magasra tette a lécet. Az utódjainak száz százalékot kell nyújtaniuk, hogy ugyanolyan támaszai legyenek a csapatnak, mint amilyen Ádám volt. Könczei Áron a MAC Budapestnél folytatja pályafutását, amit személy szerint nagyon sajnálok, hiszen egy rendkívül szimpatikus srác, akivel szerettem együtt játszani. Áron a tanulmányai miatt is a fővárosba akart költözni. Tanka Lőrinc több játékidőre vágyik, ezért választotta a Dunaújvárost, bár ezért keményen meg kell dolgoznia, amivel tisztában van. Reményeink szerint egyszer minden debreceni kötődésű játékos – így Könczei és Tanka is – visszatér nevelőegyesületébe. Szerencsére a csapat magját sikerült megtartanunk, többen már harmadik szezonjukat kezdik meg itt.

Fináléba vágynak

A hajdúságiak hétfőn vágtak bele a felkészülésbe, Ladányitól megtudhattuk, a keret szinte összes tagja részt vett az első tréningen, csupán néhány fiatal hiányzott.

A MOL Ligában folyamatosan lépkednek előre a cívisvárosiak: 2015-ben ötödik hellyel mutatkoztak be, míg 2016-ban a negyedik pozíciót kaparintották meg. Ha folytatódik a sorminta, jövőre már érmet akasztanak a Muhin-tanítványok nyakába.

– Úgy gondolom, az idei DHK acélosabb lesz, mint a tavalyi garnitúra. Meg kell próbálnunk a döntőbe jutást, ezért a célért kell minden edzésen keményen dolgozni, és a maximumot nyújtani – zárta mondandóját Ladányi Balázs.

HBN-BÁ

Címkék: