Magyarország

2008.07.07. 17:38

Mennyibe került a balhé?

<p>Annak ellenére, hogy óriási károkról beszél a főpolgármester és a miniszerelnök, sem a Főpolgármesteri Hivatalnál, sem pedig a Miniszterelnöki Hivatalnál nem tudják, mekkora károkat okoztak a szombati rendbontók.</p>

Kukákat szerelnek vissza a Fővárosi Közterület Fenntartó munkatársai az Andrássy úton. Még pénteken vették le a több mint 50 darab szemetest, hogy ne menjenek tönkre. A cégnél így készültek a szombati felvonulásra és tüntetésre.

Nem volt ilyen szerencséje a Fővárosi Kertészeti Rt.-nek, ugyanis ők nem tudták leszerelni a locsolóberendezést, kiszedni a virágokat, felszedni a pázsitot.

A főpolgármester vasárnap közleményben ítélte el a vandalizmust, a rongálást. Akárcsak a miniszterelnök. Mindketten óriási károkról beszéltek, de kérdésünkre sem a Főpolgármesteri Hivatalnál, sem a Miniszterelnöki Hivatalnál nem tudták megmondani pontosan, mekkora volt a kár és mennyibe kerül a helyreállítás.

Az RTL Híradója néhány telefonhívással kiderítette, hogy a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. összesen 2 millió 300 ezer forintot költött a helyreállításra. Ebben benne van a szemét eltakarítása, és a felszedett utcakövek pótlása és helyreállítása.

A Főkertnek összesen 350 ezer forintba került a károk helyreállítása, ebben benne van az öntözőcső, szegélykövek, szemetesek, utcai bútorok javítása.

A számla végösszege összesen 2 millió 650 ezer forint.

Forrás:RTL Hírek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!