Jelentős játékosmozgás a balmazújvárosi férfi kézilabdásoknál

Budapest/Balmazújváros, 2015. július 15., szerda (MTI) – A Kőnig-Trade Balmazújváros jelentős játékmozgást követően kezdte meg a felkészülést a férfi kézilabda NB I augusztus 30-án rajtoló új idényére.

A klub közleménye szerint a keretből tizenketten távoztak, helyükre hét új igazolás – többek között a szlovák kapus Teodor Paul, az irányító-átlövő Jozef Hantak és a szerb balszélső Marinko Kekezovic -, valamint három saját nevelésű fiatal érkezett.

“Jobb eredményt szeretnénk elérni, mint az elmúlt idényben. A csapat szerkezeti átalakítása is erre irányult” – fogalmazta meg a célkitűzést Füzesi Ferenc vezetőedző. Hozzátette, a Pánamerikai Játékokon szereplő dominikai Mateo Dioris, illetve a dél-koreai Kvangdzsuban rendezett Universiadén kilencedikként zárt magyar válogatottól visszatérő Morva Zoltán csak később csatlakozik a kerethez.

A Balmazújváros a legutóbbi szezonban a 11. helyen végzett, ám nem esett ki, ugyanis a szövetség döntése szerint az NB I előző kiírásának valamennyi résztvevője a 14 csapatosra bővült élvonalban folytathatja szereplését.

– MTI –