Helyi közélet

2013.05.09. 11:53

Az egyetemi óvodának van jövője

Debrecen - A TEK elnöke szerint szóba se került a bezárás gondolata - nincs rá ok, mondta.

Debrecen - A TEK elnöke szerint szóba se került a bezárás gondolata - nincs rá ok, mondta.A bölcsőde után esetleg bezárják a Debreceni Egyetem Bessenyei utcai Empátia óvodáját is - terjedt el a hír az intézmény környezetében, ám dr. Gaál István rektorhelyettes, a Tudományegyetemi Karok elnöke ezt határozottan cáfolta, amikor kérdésünkkel hozzá fordultunk.

-Az óvodát 18 évvel ezelőtt átalakítottuk alapítványi intézménnyé. Ezzel a működése függetlenné vált az egyetem finanszírozásának ingadozásaitól. Azóta stabil a működése, mert vonzó a nagyerdei környezetben lévő szép udvara, a szakmailag kiváló kollektíva és a kisebb csoportlétszámok. Míg sok óvodában harmincnál is több, addig itt jellemzően húsz körüli gyermek van egy-egy csoportban - mondta az elnök, hozzátéve, hogy a színvonal megtartása a legfőbb cél, s erre az egyetem figyelmet fordít. Pénzügyileg viszont az óvoda önfenntartó, az egyetemre csak az állagmegóvás hárul. Legfeljebb kilencven gyermeket tudnak fogadni, s mivel jövőre a három éveseket már be kell íratni, valószínűleg meg is telnek a helyek - hallottuk dr. Gaál Istvántól, aki egyben az alapítvány kuratóriumának elnöke is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában