Jegyzet: Vitézi tettek

Jegyzet: Vitézi tettek
A jó svádájú fiatalembert még a mostani ellenzéki erők országlása idején ismerhettük meg mint a budapesti közlekedési viszonyok kérlelhetetlen bírálóját. Mit ad a sors, az utolsó előtti választások után immár a korábban kritizált cég vezetőjeként ugyanilyen elszántsággal védelmezte a főváros kiváló közösségi közlekedését. De ha ez nem sikerült is neki a fránya tények ellenkezése miatt, legalább ragyogó jövőképet vázolt a két és félmillió potenciális utastársa elé. T. Szűcs József jegyzete.


Lehet, hogy a fővárosi közlekedés ugyan ragyogó lesz, de immár nem a vitézi kiállásáról megismert fiatalember vezetésével. Néhány hónapja már, hogy leváltották a fő hivatalos tömegközlekedő pozíciójából, de a meglepetésünk még friss. Hát még az a hír, miszerint most azzal vádolják, hogy a korábbi vezér hivatali, szolgálati „adatvagyonát” is magával vitte távozóban. Hiába, így múlhat a (vitézi) világ dicsősége. Pedig, emlékeztem szerint például a fiatalember egy Dávid bátor kiállásával magyarázta annak idején, hogy miért ott létesítettek a menetrendszerinti kishajóknak kikötőt a vadregényes pesti folyóparton, ahol nem lehet a Dunát megközelíteni egy hatalmas kerítés miatt. De lehet, hogy akkor még a másik parton állt. Vagyis a lehetetlen helyre épített létesítmény kicsúfolói élén. Lényeg, ahogy mondani szokták, hogy belekeveredett valami hajókikötési ügybe. De ez már nagyon régen volt. Most a gyanúsítás szerint még a Dunánál is nagyobb felületbe tenyerelhetett bele. Mert úgy tűnik, számára egyelőre elment a hajó. Bár ennek ellentmondani látszik, hogy az első hírek arról szólnak, miszerint nem felsőbb politikai körökből csapott le az ellene tett feljelentés. Tehát nem zárhatjuk ki, hogy nem vesz újabb fordulatot az ügye, s még inkább felfelé ível a most aktuális szakmai karrierje.

S akkor talán a vasút, a távolsági és helyi buszok, metrók, villamosok, hév szerelvények, libegők és fogaskerekűk menet(rendj)ének vezénylése mellett akár az éppen három éve megszüntetett magyar nemzeti (flag-carrier) légitársaság irányítását is rábízzák.

– T. Szűcs József –