Jegyzet: Új vonal

Akt.:
virágkarnevál
virágkarnevál
Hosszú idő után idén jelentősen megváltozik a virágkarneváli menet útvonala. Azon kívül, hogy több kitérő és kacskaringó tarkítja mint korábban – bár kedden még nem dőlt el a végleges útvonal –, az Egyetem sugárút helyett többnyire a vele párhuzamos Simonyi úton haladnak majd a virágkocsik és táncosok. Szőke Tímea jegyzete.

Hosszú idő után jelentős változás lép életbe a felsőoktatási rendszerben. Ennek kritikus pillanata a ponthúzás, mely után – előre tudni lehet –, jóval többen lesznek csalódottak, mint a korábbi esztendőkben.

A karneváli menetnek akár jó is lehet a másféle útvonal; ha nagyon beválik, nem is térnek vissza az eredetihez, ha nem, csak berajzolják a régit. Egy hónap és kiderül.

Az egyetemi rendszernek is jó lehet a változtatás, hiszen abban mindenki egyetért, hogy reform kell, mennyiség helyett minőség, az eddigi nem megy tovább. De hogy ehhez megfelelő-e az államilag támogatott keretszám csökkentése, a félfizetős szakok bevezetése, a felülről diktált kvóták – előre nem lehet tudni. S agusztusra sem derül ki, talán évek kellenek, mire megmutatja előnyeit és hátrányait. De ha melléfogás, nem lesz elég berajzolni a régi keretszámokat.

Szőke TímeaA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .